Welkom op de site van aquariumvereniging:
Natuurvrienden Zwolle

De Zwolse Aquariumvereniging 'Natuurvrienden-Zwolle.nl' is een vereniging van enthousiaste natuurliefhebbers. Zo zijn er leden met een paludarium, terrarium, vijver en aquarium, vivaria. De doelstelling van de vereniging is het verzamelen en uitdragen van kennis over de natuur, in het bijzonder over paludaria, terraria en vijvers.

Lees verder

OverOns maandblad 2009Aquarium vereniging Natuurvrienden-Zwolle is een actieve vereniging, die zich bezighoudt met alle aspecten van het vivarium houden. Dit kan gaan om aquaria, terraria, paludaria of vijvers.
Door ervaring en kennis te delen, proberen we zo verantwoord mogelijk om te gaan met onze dieren. Dit doen we door ieder maand een eigen maandblad uit te geven met veel interessante artikelen. Iedere maand houden we een ledenbijeenkomst. Vaak nodigen we een spreker uit, die ons een boeiend verhaal komt vertellen (meestal ondersteund met een PowerPointpresentatie). Of we houden een zogenaamde praatavond, waarbij onderling allerlei zaken worden besproken die met de hobby te maken hebben. Het kan dan bijvoorbeeld gaan over problemen, of technische zaken.

Als er zich problemen voordoen met het aquarium of terrarium is het altijd mogelijk om bij andere leden advies te vragen. Ook hiervoor zijn de ledenbijeenkomsten een goed moment. U kunt ook voor advies terecht bij één van de bestuursleden, zij kunnen u zo nodig verwijzen naar iemand die u kan helpen. Daarnaast kunt u uw vragen stellen via onze online helpdesk, u krijgt dan zo snel mogelijk antwoord.
Ieder jaar bestaat voor onze leden de mogelijkheid om zijn of haar vivarium te laten beoordelen tijdens een verenigingskeuring, vaak door een NBAT-bondskeurmeester. Hierbij staat het geven van advies voorop.
ganulaatvoer
Onze ledenbijeenkomsten zijn altijd gratis te bezoeken, ook als u (nog) geen lid bent. Actuele informatie over onze bijeenkomsten staat op de website.
Vaak zijn er leden, die plantentoppen meenemen naar de bijeenkomsten. Die kunt u dan gratis mee nemen. Ook bieden we hoogwaardig visvoer en plantenbemesting aan voor een gering prijsje, evenals blauwe alg poeder. (Je kunt het algenpoeder ook bestellen via de website).

Onze vereniging staat open voor iedereen die interesse heeft in de aquarium hobby. Lid worden kan eenvoudig door u via het aanmeldingsformulier van de website aan te melden. Hier leest u ook meteen hoe voordelig het lidmaatschap is en welke keuzes u kunt maken. We hebben voor elk wat wils. Nadat wij uw aanmelding hebben ontvangen, krijgt u zo snel mogelijk een welkomstbericht.
U kunt het lidmaatschap combineren met een lidmaatschap van de NBAT (Nederlandse Bond Aqua Terra). Dit is de landelijke bond waar wij bij aangesloten zijn. De NBAT geeft een eigen magazine uit (Het Aquarium).

Uitnodiging bijeenkomsten:

 • jaarvergadering.

  10 februari: houden we onze jaarvergadering.
 • ma 9 maart: Hans Kiers

  presentatie ‘Nooit meer kardinalen 2’.
 • Uitslagavond districtskeuring

  De uitslagavond wordt verzorgd door Aquariumvereniging Betta splendens
 • 'Thailand'.

  20 april kommen Jan en Margie v.d. Heijden komen met hun presentatie
 • 8 juni

  'Wonderlijke natuur rondom huis'. presentatie: Bert van Geel

Laatste nieuws:

zaterdag, augustus 22, 2020
Helaas gaat de huiskeuring dit jaar niet door vanwege "corona". De distickkeuring gaat waarschijnlijk wel door. Hierover komt nog wel een mededeling. Wie, wat en waar is nog niet bekend.
donderdag, juli 30, 2020
In onze jubileummaand september is er een aantal activiteiten gepland. De Ledenbijeenkomst op 14 september, de excursie naar de Orchideeënhoeve op 19 september en de Verenigingskeuring op 26 september.
INVULLEN: Uitkomst:
°F = °C
°C = °F
US gallon = liter
UK gallon = liter
Inch = milimeter
(punt als komma / scheidingsteken.)
INVULLEN: (punt als scheidingsteken)
pH waarde: . foutmarge: +/-
KH waarde: .foutmarge: +/-
Temperatuur water: °C. foutmarge: +/-
Berekend CO2 gehalte mg/ltr (ppm)
Bovenwaarde CO2 gehalte mg/ltr (ppm)
Onderwaarde CO2 gehalte mg/ltr (ppm)